Menu

Kunst

Sluiten

Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

Overal in en om het Huygens College zijn de kunstwerken te zien die leerlingen in de lessen hebben gemaakt: in de gangen, op het plein en aan de gevels van het schoolgebouw.


Reguliere lessen
In leerjaar 1 en 2 volg je lessen beeldende vorming en drama. In leerjaar 3 krijg je het vak CKV (Culturele Kunstzinnige Vorming).
Bij de beeldende vakken ga je vooral zelf aan de slag met allerlei materialen. Je leert verschillende technieken en tussen de bedrijven door steek je ook nog wat op over kunstenaars en hun werk.


Kunstprojecten
Regelmatig organiseren we leuke kunstprojecten op school.
Zo krijgen alle leerjaren workshops film van een professionele vlogger of filmmaker. We maken uitstapjes naar musea om daar de kunst af te kijken en ideeën op te doen.Kunstklas
Vind je het leuk om met je handen te werken en om creatief bezig te zijn? Vind je kunst leuk en zou je er beter in willen worden? Zit je in de onderbouw? Meld je dan aan voor Kunstklas!

We organiseren verschillende excursies en workshops, gaan op bezoek bij kunstenaars in hun ateliers, gaan naar tentoonstellingen en werken aan verdiepende kunstprojecten.
Zo werken leerlingen aan hun creatieve skills, het opbouwen van een portfolio, maken ze kennis met verschillende kunstvormen en met de echte kunstwereld buiten de schoolmuren.

Leerlingen die het leuk vinden om zich bezig te houden met kunst en er beter in willen worden, kunnen zich hiervoor opgeven.