Menu

Ons onderwijs

Sluiten

Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

Onderwijs

VAKKEN LEERJAAR 1
Nederlands, wiskunde, Engels, beeldende vorming, drama, MVI-junior, Maaklab (leren door te doen met de vakcombinatie economie, mens & natuur, mens & geschiedenis, aardrijkskunde, biologie), gymnastiek en LOB.

HC-UREN
In dit uur ga je in kleine groepjes iets leuks doen waar je zelf voor hebt gekozen. Je kan onder andere kiezen uit: kunstklas, game design, 3D printen, houtbewerking, sportklas, voetbal, sociale vaardighedentraining, fotografie en bijles.

NA LEERJAAR 1
Vanaf het begin krijg je loopbaanoriëntatie (LOB). Je leert keuzes te maken, ook voor je vervolgopleiding of beroep. Vanaf het tweede jaar word je intensief begeleid bij het kiezen van een profiel. Op het Huygens College sta je er dus niet alleen voor!

Veel leerlingen verlaten het Huygens College met een diploma op een hoger niveau dan het advies van de basisschool. Op basis of kader is het mogelijk om enkele vakken op een hoger niveau te doen. Dit wordt op het diploma vermeld.


Bij 'Groep 8' staat meer info over onderwijs in de onderbouw.


Profielen

Heb je een creatief brein en vind je het leuk om met computers te werken? Of zie jij jezelf in de toekomst wel een eigen bedrijf runnen? In de derde klas kies je het profiel dat aansluit op jouw interesses. Daarbinnen volg je AVO-vakken, waarmee je je algemene kennis bijspijkert. Daarnaast is er een beroepsgericht programma. Wat dat je oplevert? Een pakket kennis en vaardigheden waarmee je een volgende stap kunt zetten in de richting van jouw toekomst.

Extra

Naast de algemeen vormende vakken hebben wij veel aandacht voor kunst, cultuur en sport. Heerlijk om te doen en gezond voor lichaam en geest! Wij denken met je mee over je toekomst en hebben hiervoor zelfs een apart vak: Loopbaanoriëntatie- en begeleiding (LOB).

Onze cijfers


geslaagd in 2023
leerlingen/docenten
gaat in één keer over
lokalen