Menu

Verdiepingsdeel MVI

Sluiten

Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

Hieruit bestaat het verdiepingsdeel:

Game Design
Van je hobby je werk maken? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het kan! Tijdens het vak Game Design leer je de basis over het ontwerpen en ontwikkelen van games. Je kunt je specialiseren in onder meer programmeren, grafisch ontwerpen en design & productie.
Als programmeur of grafisch ontwerper kun je aan de slag bij bedrijven in de game- of ICT-industrie. Of misschien ga je later wel werken bij een bedrijf dat zich bezighoudt met virtual reality . Als grafisch vormgever zou je zomaar kunnen belanden in wereld van film, reclame en animatie.

Netwerkbeheer
Een bedrijf kan niet zonder een goed werkend én goed beveiligd netwerk. Daarin is voor jou een belangrijke taak weggelegd. Met jouw ICT-skills zorg je ervoor dat de apparaten in bedrijf (zoals computers, printers, modems en telefoons etc.) goed en snel blijven werken.
Als netwerkbeheerder zorg je voor een betrouwbaar netwerk waar gebruikers goed mee kunnen werken. Daarnaast onderhoud je het systeem, zodat het beschermd is tegen hackers en virussen. Ook storingen weet jij als ICT-specialist te voorkomen. Als er toch storing is of ergens iets fout gaat, ben jij degene die het probleem onderzoekt en oplost.

Applicatieontwikkeling
Als applicatieontwikkelaar ben jij een creatieve techneut. In dit keuzevak leer je programmeren. Je kunt je bijvoorbeeld bezighouden met het bouwen van apps of het ontwikkelen van websites. Of wie weet bedenk je met jouw creativiteit wel iets compleet nieuws op digitaal gebied!
Applicaties, ontwikkeltechnieken, programmeertaal, en besturingssystemen. Jij weet er alles van. Als je in de toekomst aan de slag gaat, werk je vaak in opdracht van een bedrijf. Daarom is het belangrijk dat je goed kunt luisteren en samenwerken. Daarnaast probeer je de (toekomstige) gebruiker zo goed mogelijk te begrijpen. Zij moeten jouw app willen en kunnen gebruiken. Aan deze technische en creatieve puzzel werk je meestal in een groepje. Het is dus zaak dat je goed met klasgenoten communiceert, een strakke planning en duidelijke afspraken maakt.

Fotografie
Een goede foto is niet zomaar gemaakt. Creativiteit, technische kennis en goed om kunnen gaan met foto-apparatuur zijn belangrijke skills. Bij het vak fotografie leer je een product, bedrijf of persoon goed in beeld te brengen. Je werkt in een fotostudio of op locatie.
Wat voor beelden heeft jouw opdrachtgever in gedachte? Om zeker te weten dat jullie elkaar goed begrijpen, bespreek je van tevoren hoe de foto eruit gaat zien. Je maakt een plan van aanpak, regelt een locatie en verdiept je in de apparatuur. Je leert fotograferen met een spiegelreflexcamera. Als de foto’s zijn gemaakt, kies je de beste uit en bewerk je ze in Photoshop. Daarna presenteer je de foto’s aan je opdrachtgever.