Menu

MVI

Sluiten

Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

Wat is het?

Kun jij je een leven zonder computers, games, smartphones, internet, YouTube en social media voorstellen..? Precies! Daarom is Media, Vormgeving en ICT zo’n belangrijk en interessant profiel. Wil je alles weten over computers? Vind je het leuk om video’s te monteren, foto’s te bewerken, apps te bouwen of websites te maken? Dan is dit profiel jou waarschijnlijk op het lijf geschreven.

Klik hier en kijk/luister naar wat leerlingen van MVI vinden 
Wethouder Marjolein Moorman bij ons op bezoek 

Klik hier en kijk/luister naar een enthousiaste docent MVI


Wat leer je?

In het derde en vierde jaar leer je van alles over ICT door het volgen van vier modules:

Audiovisuele vormgeving en productie
Je leert omgaan met een foto- en videocamera. Oefening baart kunst, en zo krijg je de apparatuur steeds beter in de vingers. In deze module kun je je creativiteit kwijt in verschillende projecten. We maken een thematische fotoserie en we halen de filmmaker in je naar boven. Je leert hoe je een synopsis schrijft en een storyboard maakt. Daarna is het tijd voor ACTIE en gaan we filmen en monteren. Tot slot wordt er gepresenteerd. Want een goede film verdient een première!

2D en 3D vormgeving en productie
Zonder vormgevers zou de wereld er nogal saai uitzien. Tijdschriften, folders, verpakkingen, advertenties, maar ook apps en websites kunnen niet zonder een goede vormgever. Hoe zit het met jouw gevoel voor vorm en beeld? Je leert denken als een vormgever en gaat natuurlijk veel oefenen. Bij het maken van een creatief ontwerp, houd je er ook rekening mee voor wie je het maakt. En we gaan aan de slag met zowel 2D- als 3D-ontwerpen. De module sluiten we af met een presentatie, want jouw ontwerp heeft een verhaal en mag gezien worden!

ICT
Een goede ICT-specialist is in onze digitale wereld goud waard! Tijdens de module ICT ga je aan de slag met het installeren van software en het oplossen van computerstoringen. Je leert ook om eenvoudige ICT-opstellingen te maken en kunt bijvoorbeeld een eenvoudig netwerk aanleggen. Daarnaast leer je advies te geven over computers en andere devices.

Interactieve vormgeving en -productie
In deze module ga je aan de slag met het ontwerpen van je eigen website. Daarnaast leer je hoe je een interactief document kunt ontwerpen voor bijvoorbeeld tablet en smartphone.

Verdiepingsdeel

Binnen het profiel MVI ga je je specialiseren. Daarmee doe je nog meer kennis en vaardigheden op over media, vormgeving en ICT.

Wat kun je worden?

Medewerker ICT
Jij zorgt ervoor dat de computers goed werken. En als het misgaat los je het probleem op.
Servicemedewerker
Je bent het eerste aanspreekpunt voor relaties. Je verzorgt onder andere de inrichting van servers en werkplekken.
Applicatieontwikkelaar
Je ontwikkelt programma's en websites. Het gaat niet alleen om nieuwe dingen. Je zorgt er ook voor dat de bestaande software blijft werken.
Netwerkbeheerder
Je bent specialist in beheer, onderhoud en beveiliging van netwerken.
Medewerker Sign
Je maakt signproducten, zoals megagrote spandoeken, reclameborden, reclame op auto's, kleding en winkelruiten.
Allround DTP'er
Je bent vooral bezig met het bewerken en opmaken van teksten, afbeeldingen of combinaties daarvan voor drukwerk, websites of andere multimediaproducten.
Podium- en Evenemententechnicus
Je doet de opbouw en techniek voor festivals, popconcerten, evenementen, theaters en beurzen. Vaak werk je 's avonds en in het weekend.
Mediavormgever
Je ontwikkelt ideeën voor diverse campagnes door het combineren van verschillende media (grafisch, interactief, audiovisueel, ruimtelijk). Je leert hoe je je ideeën uitwerkt op de computer.

Veelgestelde vragen

Is het profieldeel MVI voor iedereen hetzelfde?

Alle leerlingen die dit profiel kiezen volgen dezelfde lessen.

Is het verdiepingsdeel ook onderdeel van het examen?

Een verdiepingsdeel kent alleen een schoolexamen (SE). Het gemiddelde geldt als een van de zeven vakken die meetellen voor zakken of slagen. Het profielvak kent zowel een schoolexamen als een centraal examen. Het gemiddelde van die twee is het eindcijfer voor het profielvak.

Volg ik naast de profiel- en keuzevakken ook nog andere vakken?

Naast de profiel- en keuzevakken doe je examen in Nederlands, Engels, Wiskunde en Natuur en Scheikunde (Nask 1). In het derde jaar staat er ook maatschappijleer, lichamelijke oefening en kunst (CKV) op het rooster.

Kan ik nog een ander beroep of opleiding kiezen die niet aansluit op het profiel of keuzedeel?

Op een paar uitzonderingen na kun je ook nog uit een heleboel opleidingen kiezen die bij een ander profiel horen.

Waar kan ik terecht met mijn vragen over profielen, vakken, opleidingen en beroepen?

De decanen D. Kolk en M. Kallingart kunnen al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar huygens@huygens-college.nl.