Menu

The making of de Huygens Lipdub

Sluiten

Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

Op school
Homepage

Hoe krijg je zo veel mogelijk leerlingen aan het dansen? Met een lipdub door de school! Al dansend en playbackend laten Walid, Faith, Edlynn en een heleboel andere leerlingen zien hoe leuk het Huygens College is. In dit interview vertellen ze over the making of…

Neem een vrolijk liedje dat iedereen kent. Trommel een flinke club leerlingen op. Beeld een paar boeiende schoolvakken en beroepen uit en je hebt de ingrediënten voor een lipdub. “Toen ik voor het eerst een lipdub op internet zag, werd ik er meteen vrolijk van,” vertelt dansdocent Sylvia. “Het idee bleef maar borrelen. Ons 25-jarig jubileum was het moment om er serieus werk van te maken.”

‘‘Ik had niet verwacht dat het zó goed zou gaan’’


Rijke zakenman spelen
Napoleon, Julius Caesar, rijke zakenmannen, aliens en cheerleaders. Ze komen allemaal voorbij in de lipdub. Walid speelt de rijke zakenman. “Je ziet mij dansen met een koffertje in mijn hand. Ik laat zien dat ik rijk ben en dat je blij moet zijn met wat je hebt,” vertelt hij. “De eerste keer dat ik mijn rol speelde, zei de juf dat ik vrolijker moest kijken. Daarna kreeg ik het door en was ze tevreden over hoe ik het deed. Mijn familie vond de lipdub leuk, maar mijn vrienden moesten lachen. Daardoor schaamde ik me een beetje, maar ik heb geen spijt dat ik mee heb gedaan. Ik had niet verwacht dat het zó goed zou gaan. En ik heb ontdekt dat acteren echt mijn sterke kant is.”

Opnamestress!
Dacht je dat je een lipdub zo uit de mouw schudt? Niet dus. Een strakke voorbereiding is het halve werk. “Je moet goed bedenken waar iedereen staat. En iedere leerling moet zijn rol goed oefenen,” legt Sylvia uit. “Samen met een echte cameraman zijn we een middag bezig geweest met de opnames.”

‘Toen ik voor het eerst voor de camera stond, was ik best nerveus’

Op de dag van de opnames heeft Faith een superbelangrijke rol. Als een soort personal assistent helpt ze docent Sylvia. “Ik zorgde er onder andere voor dat iedereen op het juiste moment op de juiste plek stond,” vertelt ze. “Daarnaast mocht ik met de muziek achter de cameraman aanlopen.”

En dat is nog niet alles. Faith vertolkt ook een rol in de bibliotheekscène. “Toen ik voor het eerst voor de camera stond, was ik best nerveus. In het begin twijfel je aan jezelf en vraag je je af of je wel goed in de camera kijkt. Gelukkig zei de cameraman dat ik het goed deed. Het eindresultaat vind ik fantastisch! De cheerleaders aan de zijkant maken de lipdub extra leuk.”

‘We willen laten zien dat het Huygens College een superleuke school is!’

Cheerleaders
Een van die cheerleaders is Edlynn. Zij volgt dansles bij docent Sylvia en werd door haar gevraagd voor de rol. “Ik zei direct ja,” lacht Edlynn. “Dansen is mijn grootste hobby en ik zit ook op een dansschool. Mijn favoriete dansstijlen zijn afro, dancehall en hiphop. De cameraman gaf als tip: gewoon blijven lachen en in de camera kijken. Al was dat af en toe best lastig als cheerleader, omdat je je goed moet concentreren op het dansje.

Met deze lipdub wilden we vooral laten zien dat het Huygens College een superleuke school is. En dat is gelukt!”


Lijkt het Huygens College je wel wat? Kom langs en maak (of dans ;-) ook een rondje door de school.