Menu

Sportklas

Sluiten

Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

op locatie en op school
Sport

Na schooltijd lekker op de bank ploffen? De leerlingen van de Sportklas weten wel wat leukers! Zij gaan nog even een paar uurtjes ‘Bounzen’, BMX’en of freerunnen. En nee, daarvoor hoef je geen topsporter te zijn. De Sportklas is er voor iedereen die van sporten geen genoeg krijgt.

Welke sporten staan er op jouw bucketlist? Grote kans dat je ze gaat doen met de Sportklas. Daar beoefen je sporten die je altijd al eens wilde doen. Gymleraar Bart Gering bedenkt elk jaar programma dat sportievelingen niet willen missen. Bart: “In de winter gaan we skiën, ijshockeyen en schaatsen. Maar ook smashball clinics, freerunning, BMX’en en poldersport komen aan bod. Allerlei sporten dus waar je niet zo snel mee in aanraking komt. Dat maakt de Sportklas zo leuk.”

Bounzen!
Een middag naar Bounz staat ook op het programma. In dit trampoline-paradijs kun je helemaal los gaan! Eerst even vrij springen van trampoline naar trampoline. Daarna een potje Dodgeball; waarbij je al springend een zachte bal probeert te ontwijken. Jennifer, Jasmin, Ben, Semi, Flint en Amin trekken elke maandagmiddag hun speciale Huygens Sportklas-shirt aan. Klaar om zich een uur uit te leven.

Sporten met vriendinnen
Jennifer: “Ik vind het leuk om samen met vriendinnen van school aan sport te doen. Toen ik voor het eerst bij de Sportklas kwam, kende ik bijna niemand. Inmiddels ken ik de hele klas en gaan we steeds vaker met elkaar om. Ik vind het belangrijk om te sporten en aan mijn conditie te werken. Alleen maar op de bank zitten is niet goed voor je!”

Parcours met tablets
Jasmin: “Ik zocht iets waarbij ik kan bewegen, omdat ik in de les best druk ben. In de Sportklas kan ik mijn energie kwijt. Door van alles uit te proberen kom ik er vanzelf achter welke sport ik het leukst vind. Laatst gingen we een parcours met hindernissen volgen. Bij elk onderdeel lag een tablet met uitleg wat je moest doen. Superleuk!”

Goed in hockey
Ben: “Ik hou erg van sport. Later wil ik daarom gymleraar worden. Naast de Sportklas zit ik op hockey. Ik doe dat al heel lang en het is daardoor ook mijn beste sport. Elke maandag doen we met de Sportklas ergens in Amsterdam een activiteit. Crossen op een BMX-fiets bijvoorbeeld. Sporten is voor mij heel belangrijk, alleen maar thuiszitten lijkt me niks.”

Sporten = gezond
Semi: “Het voordeel van de Sportklas is dat je bijna alle sporten doet. Na school heb ik veel vrije tijd over en vind ik het fijn om aan sport te doen. Ik ben er ook goed in. Vooral in basketbal, omdat ik dat vroeger heb gespeeld. Sport is voor mij ook belangrijk om gezond te blijven.”

Freerunning
Flint: “Wanneer ik me verveel, ga ik vaak naar buiten. Dan doe ik aan freerunning: rennen, springen en klimmen over alles wat je onderweg tegenkomt. Het is gewoon leuk om te sporten en je energie kwijt te kunnen. Daarom heb ik me ook opgegeven voor de Sportklas. Soms spreek ik met vrienden af om YouTube te kijken of te gamen. Maar ik vind het ook belangrijk om te bewegen.”

Klimwand boven het water
Amin: “Ik sport veel; één keer in de week doe ik aan zwemmen en twee keer per week taekwondo. In de Sportklas leer ik veel nieuwe sporten. Laatst gingen we bijvoorbeeld klimmen. Ik vind het de leukste sport die we tot nu toe hebben gedaan. Buiten was een houten klimwand boven het water. Hoe hoger je kwam, hoe moeilijker het werd. En ja, ik ben in het water gevallen! Mijn beste sport is zwemmen. Ik zou daar ook in de toekomst wel verder mee willen gaan. Dan ga ik misschien ooit wel meedoen aan de Olympische Spelen!”


Zin in een workout?

Meer projecten

Funsportdag