Menu

Metropolis West

Sluiten

Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

in de buurt van de school
Kunst

Als echte verslaggevers gingen leerlingen op pad voor filmproject Metropolis West. Op zoek naar verhalen van mensen en bedrijven in de buurt. Het leverde een serie interessante reportages van Amsterdam West op. Het heeft ook het contact tussen buurtbewoners en scholieren versterkt.

Het Huygens College staat in het hart van Amsterdam West. Daarom wil de school graag een goede buur zijn voor de omwonenden. Want samen zorg je voor een leuke buurt waar iedereen zich thuis kan voelen. Dat betekent dus: elkaar beter leren kennen. Af en toe een praatje maken. En je hulp aanbieden wanneer de ander het nodig heeft. De leuke en leerzame buurtprojecten die op school worden bedacht, dragen daar aan bij.

Workshop video maken
Voor Metropolis West trokken leerlingen met camera’s en microfoons de wijk in. Ze zochten bedrijven en mensen op in de buurt over wie ze meer wilden weten. Zo ontdekten ze wat er in de wijk speelt en wie er allemaal wonen en werken. Voordat ze op pad gingen, brachten de videoprofs van Bekijk ’t hen de fijne kneepjes van het vak bij. De leerlingen volgden op school interview-, camera- en montagetechnieken. Daarna was het tijd voor het echte werk: aan de slag met de productie van een videoreportage!

Ervaringen van leerlingen
Wat vonden de leerlingen zelf van dit project? Hieronder geven de videomakers hun reactie

Jaouad: “Metropolis West was een heel leuk project. We leerden hoe we moesten filmen en monteren. Voor de montage gebruikten we de iPad.”

Yasmine: “Wij gingen naar de sportschool om mensen te filmen. Dat was best lastig, want veel mensen schaamden zich een beetje. Uiteindelijk vonden we toch twee personen die enthousiast waren en graag mee wilden doen. Zelf vond ik het project ook erg leuk, omdat ik nu helemaal zelf een film kan maken. En het allerleukste is dat ons filmpje ook nog gewonnen heeft!”

Nouhayla: “Mijn filmpje heb ik zelf gemonteerd, nadat we hadden geleerd hoe dat moet. We hebben er wat moois van gemaakt, al zeg ik het zelf! Bij het kiezen van de beste video’s zijn wij twee keer genomineerd. En één keer hebben we zelfs gewonnen! Ik weet nu ook veel meer over het meubel- en beddenbedrijf COCO-MAT.”

Shalese: “Wij gingen naar de dansstudio van Leine Roebana. Ons interview ging over het verschil tussen een allochtoon en een autochtoon. Daarnaast wilden we ook meer weten over culturen en dansstijlen. We hebben dat in beeld gebracht door het dansen te filmen.”

Walid: “Ik vond het leuk om te leren filmen en wilde meer weten over wapens. Daarom heb ik samen met een paar klasgenoten een reportage gemaakt bij de legerdump. Ze hebben ons verteld wat ze zoal verkopen en hoe veel klanten er komen.”

Ayoub: “Samen met mijn klasgenoot Ouail ben ik naar ‘De Hollandsche Manege’ gegaan. Daar hebben we Tatjana geïnterviewd, die al een tijd op de manege werkt. Ze kon ons veel over de manege vertellen. Waarom de manege midden in de stad ligt bijvoorbeeld. Daarnaast heeft ze veel van de manege laten zien, zoals de stallen waar de paarden staan.”

Bekijk alle filmpjes van Metropolis-West
Meer projecten

Mozaïek

I WAS HERE