Menu

I WAS HERE

Sluiten

Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

in de buurt van de school
Kunst

Het Huygens College heeft talent in huis! En dat laten we graag zien door middel van creatieve en maatschappelijke projecten. Fotoproject ‘I WAS HERE in samenwerking met Fotografiemuseum Foam is daar een mooi voorbeeld van.

Jouw foto levensgroot aan de gevel van het schoolgebouw… Wat wil je als fotograaf nog meer? Fotoproject ‘I WAS HERE' laat zien hoe leerlingen hun kennis uit de schoolbanken echt in de praktijk brengen. In juni 2014 geven museumdocenten van Foam workshops fotografie tijdens kunsteducatie. Daarna krijgen alle tweedejaars (153 leerlingen in totaal) een aantal verschillende fotografieopdrachten. Met een missie in hun hoofd en een camera in de hand trekken ze de buurt in. Ze richten hun lens op details die je normaal gesproken misschien over het hoofd zou zien. Door te spelen met licht en het bewerken van foto’s levert dat een bijzondere fotoserie op.

Hallo buurtbewoners!
Het idee voor dit fotoproject rolde uit een brainstorm van het Huygens College met buurtbewoners. De meeste leerlingen wonen niet in de buurt waar zij de foto’s hebben gemaakt. Ze kennen de wijk dus niet goed. Door op pad te gaan met de camera en stil te staan bij opvallende plekken en personen komen ze in contact met de buurt. Ook in artistiek opzicht krijgt dit project een dikke tien!

And the winner is…
Zoveel geslaagde foto’s! Maar slechts zes stuks krijgen een felbegeerde plek aan de gevel, waar ze zo’n vijf jaar zullen hangen. De jury bestaat uit de artistiek directeur van fotomuseum Foam, docenten kunsteducatie, schooldirectie, buurtbewoners én leerlingen van het Huygens College. Deze zware delegatie buigt zich over de winnaars. Welke foto’s dat zijn geworden? Kom langs bij onze school en kijk omhoog!

Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van DMO (Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Amsterdam), Stadsdeel West, regiegroep Helmersbuurt, Woningcorporatie Stadgenoot, AMVJ Fonds, Woltjer Stichting en Prins Bernhard Cultuurfonds.
Hieronder geven een voorproefje met een overzicht van de winnende foto’s:

Meer projecten

Mozaïek

Metropolis West