Menu

Funsportdag

Sluiten

Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

sportpark De Eendracht
Sport

Stel je voor dat je naar een nieuwe school gaat en in een klas terecht komt waar je nog niemand kent. Terwijl je nog niet eens alle namen kan onthouden, moet je een broek delen met zo'n onbekende klasgenoot! Sterker nog, jouw broek moet je delen met wel vijf van die gasten die in je klas schijnen te zitten. Dat kan je dus overkomen als je naar het Huygens College gaat.

‘Ik vond het leuk om met andere kinderen om te gaan. Ik heb toen veel kinderen leren kennen.’

In de eerste week zijn er allerlei activiteiten om elkaar beter te leren kennen. De funsportdag is een van de hoogtepunten. Een sportpark in Amsterdam-West wordt voor de gelegenheid volgebouwd met allerlei opblaasbare hindernisbanen en parcoursen voor de meest wonderlijke races. Behalve dat je je klas leert kennen, leer je ook allerlei bijzondere vaardigheden. Zoals het bedienen van een vliegend tapijt bijvoorbeeld en hoe het is om in een hoepelrok te voetballen. En ook al is het leuk om te winnen, het gaat toch vooral om de fun!

We hebben een paar leerlingen om een reactie gevraagd:

Hatim:
"Het voetbal met rokjes vond ik het leukst om te doen, omdat je in een groepje samen zat."

Guru:
"Er waren een heleboel springkussens. Er was daar een heleboel te doen. Ik vond het leuk om met andere kinderen om te gaan. Ik heb toen veel kinderen leren kennen."

Amal:
"Alle mensen deden heel sportief mee. Het leukst vond ik het klimding, omdat je klimt enzo. Het waterglijding was ook heel leuk, maar ik wou er niet op want ik wou niet nat worden. Ik vond de funsportdag super leuk en gezellig. "

Chaimae:
"Ik vond het leuk, maar ik kende de kinderen uit mijn klas nog niet. Sinds toen leerde ik ze kennen."

Seher:
"Het was zover: De eerste dag van school. We gingen sporten met alle eersteklassers. We gingen steeds tegen andere eersteklassers racen. Voetballen met rokjes vond ik een beetje leuk. Voetballen is wel mijn hobby, maar door de rokjes was het wel moeilijk."

Gichaira:
"Ik vond die ene opblaastunnel waar je doorheen moest glijden leuk, omdat het heel grappig was."

Oualid:
"Het was een topdag, gewoon geslaagd, want ik houd van sport."


Meer projecten

Sportklas