Menu

Beroepenstage

Sluiten

Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

Amsterdam
Economie & ondernemen

In het derde jaar gaan de leerlingen van het Huygens College voor het eerst aan de slag in een bedrijf. Roheel en Samir (Economie en Ondernemen) lopen stage bij kledingwinkel en webshop Speijer in Amsterdam west. Een leerzame stageplek, want later willen ze ook wel een eigen bedrijf opstarten.

Samir: “Ik wilde graag stage lopen bij een sportwinkel. Samen met Roheel ging ik op zoek. Onze docent leerde ons hoe je een CV maakt. Ik heb opgeschreven dat ik een teamplayer ben en een snelle en harde werker. De eerste keer een winkel binnenstappen om te vragen of je er stage mag lopen, is best lastig. Ik wist niet goed wat ik moest zeggen, maar als je het een paar keer hebt gedaan, gaat het steeds beter.”

Solliciteren
Roheel: “Toen ik bij Speijer binnenkwam dacht ik meteen: dit is het! We lieten ons CV zien en hadden een gesprek met de baas van het bedrijf. Hij las op ons CV dat we goed zijn met computers. Dat was precies wat hij belangrijk vond. Naast kleding verkopen we ook veel andere dingen, zoals elektronische apparaten.”

Samir: “De eerste keer dat ik hier binnenkwam, was ik behoorlijk zenuwachtig. Ik had helemaal geen werkervaring en wist totaal niet wat ik kon verwachten. Gelukkig kwam het snel goed. Er werken hier aardige mensen en er valt altijd iets nieuws te leren.”


Roheel

Dagelijkse werkzaamheden
Roheel: “Elke ochtend beginnen we om negen uur. We starten met opruimen en maken het werk van de vorige dag af. Er moeten ook een hoop bestellingen verwerkt worden. Aan het eind van de ochtend werken we ons logboek bij. Daarin schrijven we op wat we hebben gedaan, hoe dat ging en wat we ervan hebben geleerd.”

Samir: “Er komen hier vaak grote hoeveelheden kleding binnen. We sjouwen de dozen van de pallets naar binnen en zetten ze op de juiste plek. Daarna tellen we of de aantallen kloppen en schrijven op hoe veel stuks er in de dozen zitten. Aan het eind van de middag brengen we pakketten met bestellingen weg. Roheel gaat naar Primera en ik ga naar het DHL-punt.”

Veel geleerd
Roheel: “Door deze stage weet ik nu hoe je met klanten omgaat en hoe je bestellingen via Bol.com verwerkt. Ik ben er trots op dat ik een plek heb gevonden waar ik me echt thuis voel. Wat ik later wil worden, weet ik nog niet. Maar dat het iets met ondernemen wordt is een ding dat zeker is.”

Samir: “Wat ik hier allemaal heb geleerd is bijna te veel om op te noemen. Kleding sorteren, bestellingen verwerken via Bol.com. Maar ik heb vooral geleerd dat het superbelangrijk is om connecties te hebben. Later wil ik voetbalmakelaar worden en een eigen bedrijf beginnen. In dit bedrijf leer ik daarvoor alvast een hoop handige dingen.”


Samir

Wil jij later ook ondernemer worden? Schrijf je in op het Huygens College en bereid je voor!