Menu

Marjolein Moorman bezoekt MVI op het Huygens College

Sluiten

Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

Op donderdag 7 juli 2022 bezoekt Wethouder Marjolein Moorman het Huygens College. Ze krijgt een rondleiding langs het nieuwe MVI (Media, Vormgeving en ICT) lab , een lokaal voor eigentijdse technologie. Ze gaat in gesprek met docenten en leerlingen.

MVI is een profiel dat onderdeel uitmaakt van de techniekprofielen van het vmbo. Afgelopen jaar hebben vier MVI scholen in Amsterdam, waaronder het Huygens College, de krachten gebundeld en geïnvesteerd in het innoveren van het Amsterdamse MVI onderwijs. Dit levert mooie resultaten op:
De ontwikkeling van nieuwe vakken (o.a. het keuzevak digitale beveiliging) en state-of-the-art materieel zoals lasersnijders, vr-brillen, UV-printers, de nieuwste camera's en meer interessante technologie voor de MVI-labs op de scholen.

De vier scholen zijn intensief gaan samenwerken, ze doen aan kennisuitwisseling en gezamenlijke trainingen. Ze zijn daarmee koplopers van een grotere beweging in het vmbo die erop is gericht het techniek onderwijs in Amsterdam op de kaart te zetten.

Dit nieuwe MVI lab/lokaal is tot stand gekomen als onderdeel van het programma Sterk Techniek Onderwijs (STOA) ofwel TechCampus Amsterdam. 

Filmpje: bezoek Marjolein Moorman aan het Huygens College

Meer lezen over: TechCampus Amsterdam