PERSBERICHT
Jongeren gaan Social Peace Challenge aan op Internationale dag van de Vrede
Op donderdag 21 september, op de Internationale dag van de Vrede, zijn jongeren met een verschillende achtergrond uit Amsterdam, Kaapstad en Beiroet samen met DreamWeb de Social Peace Challenge aangegaan. Op elke locatie voerden de jongeren opdrachten uit met als doel onderlinge verschillen te overbruggen en te verbinden, om zo samen te ontdekken dat er meer overeenkomsten zijn dan verschillen.

In het Calvijn College in Amsterdam kwamen eerste- en tweedejaars leerlingen van het het Huygens College, de Vinse School, het Calvijn College (allen gevestigd in Amsterdam) en het Bernard Nieuwentijt College (Monnickendam) bij elkaar voor de Social Peace Challenge.

1. Peace teken

De Amsterdamse wethouder van onderwijs,1 Wethouder Simone Kukenheim met kunstaneres en winnende vogel jeugd en diversiteit Simone Kukenheim; schrijver en dominee Mpho Tutu van Furth, dochter van Nobelprijswinnaar van de Vrede Desmond Tutu; Jolanda Hogewind, directeur van het Calvijn College en Judith Steenvoorden, voorzitter College van Bestuur ZAAM Interconfessioneel VO, waren aanwezig om samen de vrede te vieren.

Mpho Tutu van Furth vertelde in haar toespraak over het toenmalig apartheidsregime in Zuid-Afrika en het belang van vrede. Simone Kukenheim jureerde samen met kunstenares Mariken de Goeden de creatieve challenge en reikte vervolgens de Social Peace Awards uit aan de winnende teams.

Quote wethouder Simone Kukenheim: "Amsterdam is een superdiverse stad, het is belangrijk dat kinderen met verschillende achtergronden elkaar tegenkomen, van elkaar leren en vertrouwd met elkaar zijn. Op deze internationale dag van de Vrede is het prachtig om te zien hoe de leerlingen van divers middelbare scholen met elkaar contact maken, samenwerken en zien dat ze meer overeenkomsten hebben dan verschillen."

Quote Mpho Tutu van Furth: “If we have had enough of war we must seek peace, teach peace, be peace”.
Bekijk de film van deze dag: https://www.youtube.com/watch?v=4MuOq4PsvsQ
Deze bijzondere dag werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam en het Calvijn College.

Aanwezig waren in Amsterdam:
-          De Zuid-Afrikaanse Mpho Tutu van Furth, schrijver en dominee, dochter van Nobelprijswinnaar van de Vrede Desmond Tutu en directeur van het Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation
-          Wethouder Simone Kukenheim, portefeuilles Onderwijs, Jeugd, Diversiteit en Stadsdeel Oost.
-          Jolanda Hogewind, directeur Calvijn College

Deelnemers Social Peace Challenge
-          Calvijn College, Amsterdam
-          Huygens College, Amsterdam
-          Vinse School, Amsterdam
-          Bernard Nieuwentijt College,Monnickendam
-          Centrum Beam in Barouk, Beiroet, Libanon.
-          Desmond & Leah Tutu Foundation, Kaapstad, Zuid-Afrika

De winnende teams
Activiteiten op andere locaties in Nederland:
-          Bernard Nieuwentijd College, Monnickendam,
-          Ubuntu, BSO Amsterdam Zuidoost

Over DreamWeb
DreamWeb is een stichting die jongeren met een verschillende achtergrond verbindt. Met als doel om het onderlinge begrip tussen jongeren te vergroten. De thema’s respect, samenwerking en sociale betrokkenheid staan centraal in de DreamWeb programma’s. Zo stimuleren ze ondernemerschap, creativiteit en nieuwsgierigheid en zorgen ze voor een positieve gezamenlijke actie voor een vreedzame samenleving. In hun programma’s brengen ze groepen met verschillende achtergronden samen.

Meer informatie:
Annette Lechner, oprichter DreamWeb, tel 0636398121