Ons schoolbestuur ZAAM bestaat dit jaar 5 jaar en dat wordt gevierd! Dit gebeurt door middel van het uitschrijven van een soort wedstrijd ‘ZAAM BattleZ’ voor innovatieve ideeën en talenten van leerlingen en leraren. Het bestuur stelt hiervoor een budget beschikbaar en een jury zal een keuze maken voor het beste idee, dat vervolgens echt uitgevoerd kan worden. Op de dag van de leraar, ook de dag van de leerling op 5 oktober, wordt de prijs uitgereikt. Op deze dag presenteren de scholen hun idee om kans te maken op de hoofdprijs!
Tijdens het grote event op 5 oktober zullen alle scholen live verbonden worden met het event.
Maandag 18 oktober zijn 8 leerlingen en 4 docenten naar een bijeenkomst geweest in Amsterdam- Noord. Samen met vertegenwoordigers van andere ZAAM-scholen kregen ze een workshop aangeboden over hoe ze binnen anderhalve minuut konden ‘pitchen’, zo duidelijk mogelijk in korte tijd hun ideeën verwoorden.
Deelnemende leerlingen zijn: Dilara, Sude, Chaimae en Sara uit 3T, Sara en Hajar uit 3K1, Serkan uit 3K2 en Nada uit 4T. Begeleiding van de groep gebeurt door juffen Da Campos en Firat en meesters Crapanzano en Schütt.
Op het idee van de Huygens BattleZ groep werd enthousiast gereageerd en de groep zal voor 5 oktober een filmpje maken waarin het idee wordt gepresenteerd. Hopelijk valt het Huygens in de prijzen….