Recensies

Leerlingen Huygens College ontmoeten Aliens
Na drie maanden intensieve voorbereiding was op 2 juni de voorstelling ‘Snickers in Space’ in jeugdtheater De Krakeling. Eerstejaars leerlingen van het Huygens College schitterden op het toneel. Het enthousiasme was enorm. “We hebben het gered en het was een succes” aldus Jeanet Snijders, kunstcoördinator.
thumb DSC 0069 1024

Snickers in Space werd vorig jaar gemaakt en voor het eerst gespeeld, op basis van een script van scenarioschrijver Bart Juttmann. Dit jaar is het script aangepast en aangescherpt door Sylvia de Rochemont, eindregisseuse en dansdocente op het Huygens College.

Het verhaal in het kort: vier Huygensleerlingen moeten nablijven bij de strenge juffrouw Storm, vertolkt door Karin van der Hilst. Als zij heel even de klas uit is, landt er een UFO en worden de leerlingen opgestraald naar de planeet Snickers, de zusterplaneet van Mars. Daar beleven de leerlingen een heel avontuur. Zij ontdekken dat de aarde opgeblazen zal worden om plaats te maken voor een intergalactische snelweg. Uiteindelijk redden zij de aarde.

De voorstelling begon met rap en dans in het virtuele klaslokaal, dat natuurlijk eindigde in een chaos en propjes gooien, ‘Rwina’… De sfeer zat er meteen goed in, het publiek zag zijn eigen schooltijd terug.

thumb DSC 0023 1024
Opvallend waren de fluorescerende kostuums van Kim Tuin en Jeel Romijn, die oplichtten in het donker. Blacklight gaf tijdens de voorstelling een vervreemdend effect dat goed bij de sfeer van de van de aliens paste. De alien stijl was terug te zien bij de dansers, zij hadden een heel eigen manier van bewegen en verrassende choreografieën.

De acteurs leefden zich goed in. Zij leerden in de rol van leerlingen en aliens elkaar kennen en begrijpen. Dat leidde soms tot vreemde situaties. Grappig waren de robots die van leerling Charita leerden hoe ze moesten staken. Zij waren in een Hawaï shirt met kwikcocktails onder een parasolletje aan het loungen op het podium. Een rode draad was het ‘Snickers Journaal’ met minister Twix, dat door de leerlingen zelf gefilmd was. De workshops in film en animatie werden verzorgd door Stichting Bekijk‘t.

Speciale workshopdocenten: Karin van der Hilst (toneel), Mirjam Couvreur, Sylvia de Rochemont, Regilio Sedoc en Jaloe Tielens (dans), Complex (rap) en Laura Schilder (zang). Ook in het normale lesrooster krijgen de leerlingen les in deze vakken. Het plezier straalde van het podium af.

thumb DSC 0053 1024