MetropolisWestLeerlingen van het Huygens College brengen hun buurt in beeld

Hoe verbind je een school met de buurt? Door een project als Metropolis West: leerlingen van het Huygens College in Amsterdam-West gingen de straat op om korte reportages van bedrijven en organisaties in de buurt te maken. Van legerdump tot garage, van supermarkt tot manege. Onder begeleiding van Bekijk ’t leerden zij filmen, interviewen en monteren. Het resultaat van dit project is de website www.metropoliswest.nl

De buurt

Dit project, Metropolis West, is een concreet voorbeeld van hoe de school een nieuwe invulling geeft aan de relatie met haar omwonenden. Een positief project, waarin leerlingen in aanraking komen met wat er allemaal in de wijk te doen is én wie er in de wijk woont. En andersom; de wijk komt  in aanraking met de leerlingen en hun talenten. Want buurtbewoners, leerlingen en het stadsdeel zijn het erover eens: het is belangrijk om op een goede manier met elkaar in contact te komen,  je samen verantwoordelijk te voelen voor de wijk en je daar ook thuis te voelen.

Leerlingen treden in contact met de buurt. Zij ontmoetten de mensen die in de omgeving van de school wonen en werken. Ze stelden vragen die alleen zij kunnen bedenken. Ze stapten over nieuwe drempels. En leerden van een professionele regisseur, Michiel Vaanhold, hoe je een interview afneemt, filmt en monteert. Dit resulteerde in fantastische reportages, die een podium verdienen. Op donderdag 8 mei vond de première en lancering van de website plaats in de filmzaal van LAB111 voor een publiek van Huygens leerlingen, buurtbewoners, deelnemende bedrijven/organisaties en instanties die direct of indirect bij de totstandkoming van dit project betrokken waren.

Met dank aan:
Albert Heijn
Amadi Hotel
Brede school De Kinkerbuurt
Boogert Legerdump
COCO-MAT
Dansgezelschap LeineRoebana
De Hollandsche Manege
Ettaki Gym
Kwik Fit Amsterdam
LAB111
Mentrum
Peperwortel
Slagerij van der Schaft
Ten Katemarkt

Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van stadsdeel West.

uitnodiging première filmvertoning