Ze zijn zo als wij

Juf, dat was geen grap! De Duitse leerlingen komen wel. Het staat in onze studiewijzer.

Ja, donderdag 20 februari het 2e en 3e uur kwamen 16 Duitse leerlingen uit de 4e klas van een Hamburgse VMBO T school op bezoek bij het Huygens College. De Duitse leerlingen waren al 3 dagen in Amsterdam en hadden een interessant verblijf achter de rug.

Op hun programma stonden speeddating in het Duits met 16 van onze leerlingen uit de 3e klassen die Duits in hun pakket hebben en een rondleiding door het Huygens College.

Na een korte toespraak in vloeiend Duits door de teamleider meneer Meijer, zijn de leerlingen na een korte instructie enthousiast aan de slag gegaan. 16 Duitse en 16 Nederlandse leerlingen kregen de gelegenheid om binnen 2 minuten elkaar in het Duits vragen te stellen. Dat ging heel goed, boven al onze verwachtingen. De docenten en begeleiders waren zeer tevreden. Soms was er ook Bosnisch, Turks of Engels te horen, maar dat was überhaupt geen probleem.

Na drie kwartier speeddating had iedereen kort kennis gemaakt en de leerlingen kregen de gelegenheid elkaar ook nog “privé” te spreken. Mobiele nummers werden uitgewisseld en een vraag over een tegenbezoek kwam snel ter sprake.

Na een korte rondleiding en een gemeenschappelijke pauze moesten de leerlingen weer afscheid nemen. In de pauze werd samen gevoetbald en de Duitse leerlingen verspreidden zich onder onze leerlingen.

Uitspraken werden gehoord als: 'Zij zijn zo als wij. Wat zijn de leerlingen hier op school aardig en grappig. Wanneer komen jullie naar Hamburg?' De ochtend werd afgesloten met een cadeau voor de Duitse bezoekers.

Duits bezoek