First ID project op het Huygens College

Op het Huygens college werken we middels het project First ID van Rapucation aan het creëren van een respectvolle en veilige lesomgeving waarin de leerlingen hun talenten kunnen ontwikkelen en waarin leerlingen en docenten samen aan respect werken.

In een veilige en pedagogische omgeving kunnen leerlingen goed leren en hun talenten ontwikkelen. Er is daarnaast ook meer ruimte om elkaar te leren kennen, wat we stimuleren middels het delen van persoonlijke verhalen. Zo laten leerlingen en docenten zien wie ze echt zijn. Verder krijgen de leerlingen de kans om hun talent te ontwikkelen op het gebied van dansen, zingen, schrijven, muziek en rappen.

Er waren 9 weken lang workshops tijdens de kern-, lees-, muziek-, dans- en Engelse les. Maar daarnaast deelden alle docenten in leerjaar 1 een persoonlijk verhaal met de klas en werken we sindsdien met de drie regels, die door het schoolgebouw te vinden zijn, het stilteteken en een powerpoint voor werkhouding.

De resultaten van het harde werken van de leerlingen kwamen naar voren in een spetterende, afsluitende voorstelling ‘Dit is wie ik ben’ op 8 november.

Bekijk hier het filmpje van de voorstelling.