IMG 5968 website2

Op 21 november is wethouder Hilhorst naar het Huygens gekomen. Hij heeft certificaten uitgereikt aan de leerlingen van klas 3K1. De leerlingen hebben hem verteld wat zij hebben gedaan tijdens de socratische gesprekken. Dit is een training waarin de leerlingen leren op een goede manier te denken, te luisteren, vragen te stellen, geduld te bewaren en zorgvuldig gedachten uit te spreken. Hij was onder de indruk van wat de leerlingen vertelden. Bijvoorbeeld dat er op basis van wederzijds vertrouwen en respect met elkaar gesproken is over persoonlijke aangelegenheden. Echt heel bijzonder!
Daarna is hij met enkele leerlingen uit klas 1E de buurt in gegaan om zwerfvuil op te ruimen.
Ter afsluiting was er een gesprek met het SchoolVeiligheidsTeam (SVT).

Alles verliep op een rustige en relaxte manier waarbij wij de wethouder duidelijk hebben kunnen maken dat het Huygens grote stappen heeft gezet.

Een journalist van het NRC, Bas Blokker, heeft steeds met ons mee gelopen en schrijft een artikel dat dinsdag 26 november gepubliceerd wordt.