Sinds kort zijn leerlingen van de ICT afdeling een dag per week aanwezig in het SBOW gebouw (1e Helmerstraat 106). Onder begeleiding van medewerkers van de stichting ‘Laat je iets wijsmaken’ helpen zij buurtbewoners bij  vragen over computerprogramma’s maar ook met vragen over sociale media. Huygensleerlingen helpen buurtbewoners bijvoorbeeld bij het omgaan met de mobiele telefoon, leren skypen, twitteren, internetgebruik en leren omgaan met facebook.

De eerste bezoekers waren enthousiast over de hulp van de leerlingen en ook de leerlingen vinden het een mooie ervaring om hun kennis met de buurtbewoners te delen. Belangrijk is om met name oudere mensen meer informatie te geven over bijvoorbeeld het gebruik van internet,  zodat ze misschien gemakkelijker in contact kunnen blijven met hun familie die ver woont en of heel veel informatie kunnen krijgen via internet.

De bezoekers gaven aan vaker terug te willen komen om meer te weten te komen over de digitale wereld. De digitale servicedesk is geopend op maandagen tussen 10.00 en 12.00 uur.