​Leerlingen van het Huygens College hebben op maandag 4 maart samen met buurtbewoners en medewerkers van stadsdeel West een schoonmaakactie gehouden in de buurt van de school. Klas 2D had de eer om als eerste klas te beginnen met de schoonmaakactie. Van te voren waren leerlingen geinformeerd dat de actie ook een deel zou zijn van hun maatschappelijke stage en dat de actie ook was bedoeld om de relatie tussen school en buurt te verbeteren. 

Voordat de leerlingen begonnen met hun actie was er eerst een bijeenkomst samen met buurtbewoners, medewerkers van stadsdeel West, de buurtcoordinator en de pers. De bijeenkomst werd geopend door Martien Kuitenbrouwer, de stadsdeelvoorzitter. 
Na verschillende toespraken vertelde fotograaf Peter Smith van Stichting Klean Worldwide nog een indrukwekkend verhaal over de gevolgen van vervuiling. Na het officiele deel gingen leerlingen samen met buurtbewoners aan de slag langs de routes die de leerlingen lopen als ze van tramhaltes naar school gaan.
De aanwezige pers en zelfs jeugdjournaal waren ook erbij aanwezig. Zie ook http://jeugdjournaal.nl/uitzending/avond/2013-03-05 of jeugdjournaal van 5 maart bij uitzending gemist. In het Parool van 5 maart staat ook een groot artikel over de schoonmaakactie.
Tijdens de schoonmaakactie was het leuk om te zien hoe buurtbewoners en leerlingen met elkaar samenwerkten en dat er een goed contact was. 
Na afloop van de actie was er nog een afsluitende bijeenkomst met een quiz en een prijsuitreiking waarbij de groep die de meeste vuilniszakken had verzameld en de meeste goede antwoorden had gegeven, beloond werd met bioscoopbonnen. 
De succesvolle schoonmaakactie zal gevolgd worden door meerdere schoonmaakacties in de buurt en zal opgenomen worden in het programma van de maatschappelijke stage. De Huygensleerlingen hopen dat de school hiermee ook weer positief in het nieuws kan komen. 
Naast deze acties zullen ook nog andere acties in stadsdeel West volgen die te maken hebben met maatschappelijke stage.  
 

​​IMG 1631A