facebookHuygens College, een sportactieve school!

 

Reguliere lessen

Tijdens de lessen lichamelijke opvoeding krijgt de leerling  les in uiteenlopende sporten. Deze lessen worden in leerjaar 1 en 2 afgesloten met 2 sportdagen per leerjaar. Als het weer goed is, wordt er ook gesport in het Vondelpark
 

Sport in de bovenbouw

In leerjaar 3 en 4 volgen de leerlingen geen reguliere lessen meer op school. Ze gaan nieuwe sporten ontdekken op locatie onder begeleiding van gespecialiseerde instructeurs. Er wordt onder andere lesgegeven in klimmen, Thai boksen, streetdance, fitness en American football. Dit draagt bij aan een brede algemene ontwikkeling op sportgebied.
 

Sportklas

De leerlingen die hun sporttalent verder willen ontwikkelen kunnen zich inschrijven voor de sportklas. De leerling krijgt dan één keer in de week 3 uur extra sport. Deze uren zullen in de onderbouw worden ingevuld op locaties buiten de school. Zo gaan de leerlingen indoor skiën, schaatsen, tafeltennissen en naar MMA (Mixed Martial Arts). In leerjaar 2 gaan ze op sportkamp.

De sportklas is niet alleen voor topsporters, maar voor alle leerlingen die graag extra willen sporten!

Topscore

Dit zijn naschoolse sportactiviteiten op school met mede leerlingen onder begeleiding van een professionele trainer, en dit is geheel gratis! Op dit moment bieden wij streetdance, basketbal en zaalvoetbal voor meisjes.